Stop med at drikke mælk og stop med at tisse i sengen!

Min søn led af natte senge tis. Han syntes det var mega irriterende og blev rigtig ked når det skete ca. én eller to gange om måneden. Han var 11 år gammel da det skete sidst mere end 17 måneder siden … Jeg selv kan huske som barn hvor nederen det var at vågne i en driv våd seng – Især når det skete på lejerskole sammen med klassen! Ups.

Men det er jo ikke sådan at man bliver moppede med det … Det er jo ”normalt” – især blandt drenge børn.
Min søns klasse kammarat lider også af det og min søn drøftede emnet med ham. Vennen påstod ligefrem at det ikke er et udelukkende børneproblem, men at hans far også tisser i sengen og det er der mange mænd der gør – det er normalt.

Jeg selv havde aldrig hørt at voksne mænd skulle lide af dette – troede det var noget man voksede sig fra. Dog forleden dag da jeg fortalte denne historie, fortalte min gamle kollega mig hvordan hun blev nød til at forlade sin nye kæreste – dels fordi han ikke kunne holde vand om natten – men også fordi ikke kunne holde sig til én kvinde … For mig er det svært at forstille at dele seng med en voksen som tisser i sengen. Det ville være min definition på ”not so sexy.”

En dag ca. 2 måneder inde i mit kost omlægningsprogram til The Starch Solution (TSS) sad jeg og så endnu en youtube film med Dr. John McDougall MD. Han forklarede alle de problemer der er med at drikke mælk …

Én af problemerne forklarede John er at det får børn til a tisse i sengen om natten. Andre læger mener det er psykologisk brist, men Dr. John McDougall forklarede ganske enkelt at årsagen til at man tisser i sengen er at man drikker mælk og spiser mejeriprodukter.

Ganske kort sker det fordi at kroppen regere negativt overfor mælk. Kroppen udskiller mælke biprodukterne gennem tisset. Blærens hinde svulmer op på grund af en allergiske reaktion til disse mælke affaldsstoffer – dette bedøver blæren således at man mister fornemmelsen for at den er fyldt. Så midt om natten i dyb søvn mangler advarselssignalerne fra blære til hjerne der skal vække dig, føre dig ud til det lille hus og tømme blæren ned i et toilet – som er den normalle tilstand. Løsningen på problemet er enkelt siger Dr. John McDougall – lad vær med at gi dit barn mejeriprodukter (se nedenstående video ca. 31 min inde) … Så kommer følelsen tilbage med det samme!

Den nat tissede min søn i sengen og han var ganske flov om morgnen. Hans tre store brødre skulle helst ikke have nys om det. Så vi kørte stille og roligt operation ”tørt senge tøj.” Men selvfølgeligt er det svært at hænge en våd top madras til tørre uden at det bliver opdaget af alle … og han måtte også krybe til kors – at han havde haft et uheld om natten. Han mødte dog forståelse fra sine brødre der også har været i den situation.

Nu elskede min søn mejeriprodukter – nok ham her mest. Hans livret var ganske enkelt risengrød. Vi købte det på tube og det var altid tilgængeligt efter skole – nemt for ham at varme i mikrobølgeovnen. Derudover elskede han yoghurt, ost, kakaomælk og flødeskum. På samme måde er mælk en stor del af hans vens kost. Vennen og hans far prallede med at de ikke drak vand – kun mælk til at slukke tørsten – til sammen 5 liter om dagen! Det samme med min tidligere kollegers nu ex kæreste – denne voksen mand drak også store mængder mælk dagligt fortalte hun.

Min søns seng havde mange pletter fra alle de forrige uheld. Han havde brug for en ny – for selv når topmadrassen blev tør var den dømt umenneskelig at føre søvn i. Det var seng nummer 2 vi skulle til at smide ud pga. af dette problem – og vi havde strækket tiden lidt i håb om at han ville vokse ud af denne vane.

Jeg besluttede at dele Dr. John McDougalls video med min søn. Jeg forklarede ham mekanismen på dansk som han også hørte Dr. John McDougall forklare på engelsk. Jeg fortalte ham at jeg ikke vidste om det ville virke men at jeg syntes at vi skulle gå ud og investere i en ny stor halvanden-mandsseng til ham og prøve 30 dage uden mejeriprodukter med mere.

Mærkede af nattens begivenheder syntes min søn det var en god ide. Vi bar den våde og plettede seng ud til storskrald sammen. Så kørte vi i Jysk sengetøj og købte deres dyreste madras (på et godt tilbud selvfølgelig).

Hele familien, også hans ældre brødre, gik med på denne 30 dage udfordring – som udover mejeri produkter galte alt kød. Efter de 30 dage gik vi aldrig tilbage til normale danske kost. Vi besluttede at vores hjem skulle være et vegansk fristed fremover – som vi nyder og bliver stærkere af hver dag.

Til min stor glæde har min søn ikke haft et uheld siden den nat. Nu er der gået 17 måneder! Dette faktum er han selvfølgelig selv glad og stolt over. Jeg må gerne dele hans historie så længe jeg ikke nævner hans navn ;-) … men det slutter med BILTON!

Dr. John McDougall har ret. Stop mælke drikkeriet så stopper tisseriet i sengen! Så enkelt er det.

Af Kevan Bilton