Uredelig dømt forsker: “Sandheden om det farlige ved kød lader vente på sig”

Jeg læste en artikel af Bente Klarlund Pedersen på politiken.dk med titlen ”Klarlund: Sandheden om det farlige ved kød lader vente på sig.” Egentlig er titlen ret forvirrende I sig selv. Er kød farligt men beviserne mangler? Er kød sundt fordi der ikke kan sættes finger på noget farligt ved kød? Kender Klarlund til nye undersøgelser på vej der belyser det farlige ved kød? Der var kun en måde at få afklaret mine spørgsmål og det var at læse artiklen …

Du kan læse ”Klarlund: Sandheden om det farlige ved kød lader vente på sig.” her »

Hvem er så Bente Klarlund Pedersen? Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og leder af Danmarks Grundsforskningsfonds Center for Inflammation og Metabolisme, der forsker i, hvordan fysisk aktivitet gavner sundheden. Hun er også Politikens sundhedsekspert, klummeskribent og bestyrer af motions- og sundhedsbrevkassen i Lørdagsliv.

Med andre ord så ved hun noget om sundhed, forskning og medicin. En person man bør lytte til og stole på når man ønsker et langt liv uden sygdom. I hvert fald en person med stor magt når det gælder meningsdannelse om sundhed i Danmark.

Tilbage til artiklen … Klarlunds påstår at vores nuværende viden om at kød er årsag til kræft og hjertekarsygdomme kommer primært fra folkeundersøgelser, men at folkeundersøgelser er ”problematiske” fordi folk har svært ved at huske hvad de reelt har spist gennem længere perioder, det er svært at få alle faktorer med og forskere skal hente data i forskellige registre. Klarlund slår med andre ord alle ”Folke undersøgelser” over i en kam – og mellem linjerne hentyder hun at de ikke er til at stole på – de er problematiske.

Den folkeundersøgelse jeg kender til ”The China Study” som påviser at kød er årsag til kræft og hjertekarsygdomme er unik fordi den er lavet i udkants Kina hvor hele landsbysamfund lever overvejende af samme kost under samme betingelser. Der eksistere derfor et cancerkort over Kina hvor at nogen områder ingen cancer har, mens andre landsdele har cancer. “Den mest omfattende folkeundersøgelse nogensinde gennemført” skiver The New York Times. Statistikken viser klart og tydeligt at når kosten bevæger sig væk fra en plantebaseret kost mod mere kød, fisk og mejeriprodukter så stiger forekomsten af kræft, hjertekarsygdomme og andre vestlige sygdomme bemærkelsesværdigt.

Klarlund påstår derefter at man ikke ved, “om det er kødet som sådan, eller om det er, fordi kødet bliver stegt hårdt eller på anden måde forarbejdet.”

Forskeren bag “The China Study” Dr. T. Colin Campbell Phd. har forskede i mere end 27 år på proteins virkning på cancer og han er da også meget mere klar i spyttet end Bente Klarlund. Han siger at det er selve kødproteinet der er årsag til kræft udviklingen. Han har i laboratorium forsøg påvist at man ganske enkelt kan skrue op og ned for kræftudvikling ved at tilføje og fjerne kødprotein i kosten. Myten om protein har dybe roder – dem beskriver T. Colin Campbell her »

I artiklen ignorer Bente Klarlund alt videnskaben som peger på at en høj protein kost fører til øget sygdom og dødelighed – læs den reel effekt af en høj protein diæt her »

cardio1

Kilde: Dr. Caldwell B. Esselstyn, Jr. (Prevent and Reverse Heart Disease)

Når det gælder hjertekarsygdomme og kød har kliniske forsøg af Dr. Caldwell B. Esselstyn påvist at man kan stoppe alt fremskridt af sygdommen ved at fjerne alt kød, fisk, olie og mejeriprodukter fra kosten. I mange tilfælde forsvinder sygdommen helt – selv i patienter der tidligere har gennemgået bypassoperationer – hvis udsigter var opgivet af andre læger! Billedet til venstre viser resultatet patienter får ved at undgå kød, fisk, olier og mejeri produkter: A) Blodtilførelsen til hjertet så svækket at en bypass operation ikke ville have effekt. B) Efter 3 år på en plantebaseret kost.

Jeg læser bøger af læger af bl.a. Dr. John McDougall (The Starch Solution), Dr. Caldwell B. Esselstyn, Jr. (Prevent and Reverse Heart Disease) og Dr. T. Colin Cambell, Phd (The China Study og Whole) som alle maler et klart billede - forankret i mere end 100 års videnskab – kødproteinet (også fundet i mælk) er den største årsag til cancer, gigt og andre inflammatoriske sygdomme.

Dansker er verdensmestre i at få cancer »
Hvorfor er denne artikel så ikke en advarsel til den danske befolkning – men en nedtoning af faren ved at spise kød? Jeg skrev en email til bente.klarlund@pol.dk den 28. sept. 2013 – den lød:

Hej Bente,

Jeg savner nogle kilder og referencer i din artikel … hvilke “folke undersøgelser” er det du taler om og “hvem,” ud over dig selv, har ikke tillid til den type folkeundersøgelser? Det du skriver er brændsel på bålet for at forsætte som vi gør idag, hvor 15000 dansker dør af kræft hvert år og 15000 mere dør af hjerte og kar sygdomme.

Kan man virkligt tillade sig at skrive så vigtige påstande i politiken uden reference? Det virker skørt.

 Jeg har en ide om at det er T. Colin Campbell, Phd. “China Study” som du hentyder til. – T. Colin Campbell , Phd mener at beviserne peger overvejende på at det er selve protein fra kød der udvikler kraft og ikke noget med den måde kødet bliver forarbejdet.

Håber at du vil svare.

Hilsen
Kevan

Bente Klarlund har aldrig svaret mig. Man skulle tro at hun hurtigt ville kunne vise mig nogen referencer således at hun ikke er den eneste forsker jeg kender til, som ikke vil anderkende resultater af folkeundersøgelser. Jeg vil da også meget gerne vide om hun har noget modbevis til Dr. Cambells teori at det er selve kødproteinet der udvikler kræften hos kræft ramte.

Nu vender jeg tilbage til titlen af artiklen ”Klarlund: Sandheden om det farlige ved kød lader vente på sig.” Hvor jeg vil fokusere på ordet ”Sandheden.” På dr.dk er der sjovt nok en artikel hvor titlen er ”Seks artikler af overlæge og professor Bente Klarlund er fundet videnskabeligt uredelige af Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU)”. Link til artiklen her »

Dr. T. Colin Cambell, Phd forskningsresultater er udgivet som tidsskrifter i anderkendte medicin journaler og er blevet vurderet af andre forsker. Han har udgivet mere end 300 forskningspapir om ernæring gennem sine mere end 40 år som forsker. Så vidt jeg er klar over er Dr. Cambells forskning aldrig blevet dømt uredeligt af hans ligemænd.

Her er nogle af de ord Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed burger om Bente Klarlund Petersen og hendes forskning: videnskabelig uredelig, grov uagtsomhed, manglende oplysninger, billedmaterialet meget tydeligt manipuleret. … hvor er ordet “sandheden?”

Konsekvensen for denne skandale er ikke eksisterende. Så hvidt jeg ved er Bente Klarlund Petersen stadig overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og leder af Danmarks Grundsforskningsfonds Center for Inflammation og Metabolisme, der forsker i, hvordan fysisk aktivitet gavner sundheden. Hun er også stadig Politikens sundhedsekspert, klummeskribent og bestyrer af motions- og sundhedsbrevkassen i Lørdagsliv.

Jeg sendte Bente Klarlund endnu en email til bente.klarlund@pol.dk d. 18. dec. 2013 som hun ikke har besvaret:

Hej Bente,

Læste om dig på DR.dk og fivu.dk idag. Min kilde har udgivet over 300 forskningsartikler og han (T. Colin Campbell) er aldrig blevet beskyldt eller fundet skyldig i videnskabelig uredelighed …

Jeg savner forsat et svar vedrørende nedenstående. Du kan da ikke påstå at kød ikke er videnskabeligt bevist farligt og være dit ansvar bekendt.

Du burde undskyld dig gennem politikken omgående og hjælpe menesker med at vælge kød og mejeriprodukter fra, så folk kan begynde at spise sig sundt og leve et langt liv uden gigt, diabetes, cancer, fedme, hjertekarsygdomme m.fl.

Hilsen
Kevan

Bente Klarlund Petersen er en klassisk statusquo forsker som T. Collin Campbell beskriver i detaljer i hans bog ”Whole.” Jeg har ingen ide om hvad der har motiveret Bente Klarlund Petersen til at opføre sig som hun har og sige de ting hun gør. Det håber jeg hun en dag selv vil fortælle os.  I bogen ”Whole” beskrives mange grunde forsker opfører sig mod videnskaben – de fleste økonomiske og politiske – booste ens karriere, få adgang til flere forskningspenge. Konsekvensen af den reelle “sandhed” kunne være andre måder at behandle kendte sygdomme – mindre eller ingen medicin og færre operationer. Mindre grund til at besøg Bente Klarlund på Rigshospitalet.

shh! Man skal købe vores medicinskbehandling og ikke spise sig sund i kartofler og grønt …

Lige nu stoler jeg ikke på Bente Klarlund Petersen. Hendes sundhedsråd er decideret farlige og vil aldrig ændre på cancer og hjertekarsydomme dødligheden i Danmark.

Vågn op Danmark. Alt forskning peger på at det er kødet vi spiser der gør os syge!

Godt helbred
Kevan Bilton

Dr.McDougall – Fighting the Big Fat Lies with Fad-Free Truth, Chapter Five- Meat and the human diet.