En livstil der forbygger og vender sygdomme

I ugens løb fortalte en håndbold far mig, at han fornyeligt var blevet opereret i tyktarmen, samt i en lunge, og at han om en uges tid skulle starte på kemoterapi!  Jeg forstillede mig med det samme, at hans søn kunne risikere at spille bold uden sin far på sidelinjen – det ville være tragisk og sørgeligt for dem begge.

Jeg nævnte min blog  med masser af lægelige kilder, og muligheden for at tæmme sygdommen med en plantebaseret kost. Det havde han ikke hørt om før, og var som de fleste et sted mellem skeptisk og uinteresseret. ”Kød” kunne han ikke forstille sig at være foruden, men jeg forslog at man kunne spise mindre kød … I en periode måske ?

Min pointe er at det ville være mere troværdigt, hvis informationerne om en helbredende kost kom fra ens egen læge. Men problemet er at sådan er behandlingssystemet ikke tilrettelagt.

Behandlingssystemet
Sygehusvæsenet står klar til at behandle os når vi møder livsstil sygdomme som fedme, diabetes, hjertekarsygdomme, brystkræft, prostatakræft, tyktarmskræft, gallesten, nyresten, autoimmune sygdomme som bl.a. leddegigt, knogleskørhed, m.fl.. Alle sygdomme relateret til ens livsstil.

Vores læger står klar til at se på os, når vi har ondt eller er bekymret. Vores Speciallæger er til rådighed når behandlingen er særlig, og vi skal ikke tænke på pengepungen.

Sygesikringen opsamler ligeledes en stor del af vores regning til receptpligtig medicin, således at alle har råd til det fornødne. Det har jeg personligt selv nydt godt af – min astma medicin. Min bror i Canada valgte den forbyggende astma behandling fra, fordi ”Symbicort® Turbuhaler™” er ret dyrt uden tilskud.

Det danske sygehusvæsen står klar med sygesenge, drop og antibiotika når det går galt. Hvis du skal have fjernet milten, galdeblæren, blindtarmen, en lunge, et bryst, et stykke af tyktarmen, eller have kemoterapi eller en bypass operation m.fl., kan du forvente en verdensklasse behandling af de danske læger på vores sygehuse.

Min pointe er at vi har et glimrende, og socialt lægesystem, når det det gælder behandling af sygdomme. Men der bliver intet gjort for den underliggende sygdom, og de færdigbehandlede patienter sendes hjem til den vante livsstil. I mellemtiden banker den næste intetanende person på lægens dør, som skal have den samme operation.

Forbyggende
Udenfor Danmark er der en lang række praktiserende læger, som har ”sprunget ud” som både forbyggende og behandlende læger – her er nogle få:

  • Dr. John McDougall M.D. – Har et 10 dage program, hvor han underviser sine patienter i kost og hjælper patienter med at reducere og komme af med deres receptpligtige medicin –  se nogle af hans patienter her
  • Dr. Caldwell B. Esselstyn, Jr., M.D. – Har hjulpet hundredvis af patienter med at forbygge og vende hjertekarsygdomme ved hjælp af en plantebaseret kost.
  • Dr. Neal Barnard, M.D – Har et program for at vende og forbygge diabetes ved hjælp af en plantebaseret.
  • Dr. Matthew Lederman, M.D., og Dr. Alona Pulde, M.D. – Har en praksis hvor vejledning i en plantebaseret kost er kernen i deres patient behandling.
  • Se mange flere læger her

Jeg efterlyser danske læger, der vil stå frem og fortælle de danske patienter at ”det er videnskabeligt bevidst og lægeligt påvist at “en sund kost vil både forbygge og vende livsstils sygdomme!”… at ”en kost baseret på kartofler, fuldkorns-ris, -pasta, og –brød suppleret med grøntsager og frugt giver rigeligt næring, protein, calcium og vitaminer – smager godt og er yderst tilfredsstillende” … at “en plantebaseret kost er menneskets naturlige kost” …

Vores kroppe forsøger hele tiden at hele sig selv, efter den skade vi gentager ved indtagelse af kød, fisk, mælk, ost og olie. Vi spiser kød 3 gange om dagen eller mere, og giver ikke vores krop tid nok til at rense ud. Derfor oplever vi at vores legemer ikke kan ned kæmpe sygdomme i længden. Når vi fjerner det i kosten som skader os, og erstatter det med det kroppen kan lide, som f.eks. kartofler, ris, bønner, pasta og brød suppleret med grøntsager. Finder kroppen ud af, at den igen kan begynde at hele sig selv, og du bliver hurtigere frisk.

Vi har desperat brug for et sygehusvæsen, der både bidrager til behandling og forbyggelse. Det er kun gennem uddanelse, og vejledning at patienter bevidst kan træffe et livstillsvalg. Men som det er nu, er det vores egen pligt at opsøge den nødvendig viden, i stedet for at få det lært udefra af specialister.

Dr. John McDougall M.D. deler generøst kvit og frit sin lægefaglig viden i nedenstående video serie “Dr. McDougall – Bekæmpelse af den store fede løgn med dille fri sandhed (Fighting the big fat lies with fad free truth) fra YouTube – Personligt har jeg set dem alle, og jeg håber at trods at de er på engelsk, og uden danske undertekster, at du prøver at suge så meget viden til dig som muligt. Skriv til mig på kevan@bilton.dk hvis du har spørgsmål.

Dr. McDougall – Bekæmpelse af den store fede løgn med dille fri sandhed (Fighting the big fat lies with fad free truth)
Chapter One- Diet vs Drugs.

Chapter Two- Reading Between the Lines.

Chapter Three- Milk is for baby cows.

Chapter Four- Marketing milk & disease.

Chapter Five- Meat and the human diet.

Chapter Six- Kitchen Essentials.

Chapter Seven- Intestines from the beginning.

Chapter Eight- Low-Carb Hysteria.

Chapter Nine- Molecules of Life.

Skriv et svar