3 måneder med en plantebaseret kost

Mit navn er Kevan Bilton, jeg er dansk/canadisk, 47 år og har spist en plantebaseret kost siden den 17 april, 2013 hvor jeg så dokumentaren “Forks Over Knives” for første gang. Efter at have set filmen har jeg også læst bøgerne “The Starch Solution” af John A. McDougall, MD og “The China Study” af T. Colin Campbell. Phd.

Jeg må indrømme at med det videnskablig bevismateriale der findes omkring alle de fordele der er ved en plantebaseret kost – så undrer det mig meget at denne information er nærmest ikke eksisterende i det danske offentlige rum?

Myterne om at vi skal få vores ”protein” primært fra kød, ”calcium” primært fra mælk og ”omega 3 fedt” primært fra fisk lever videre, trods at det for længst er videnskabeligt bevidst at indtagelse af animalske produkter (kød, fisk, mælk og æg – alt som indeholder protein fra dyr) er den direkte årsag til høj kolesterol, hjertekarsygdomme, gigt, diabetes, kræft og flere sygdomme som alle går under betegnelserne; velfærdssygdomme, livstilssygdomme og/eller vestlige sygdomme.

Det er idag 3 måneder siden at jeg er blevet “veganer” – har spist udelukkende en plantebaseret kost … på nær da jeg var til frokost hos min dejlige kusine – hun havde lavet lækker salat og “hjemmebragte” frikadeller som jeg måtte smage og da jeg var til middag hos min svigerforældre på deres bryllupsdag – de havde gjort sig umage for at imødekomme det at jeg er blevet “veganer” og have lavet en sund forret med laks – den smagte jeg også på … Men ellers er det 3 måneder helt uden kød, æg, mælk og alle typer olier – Det skal lige pointeres at jeg har spist løs af kartofler, brune ris, fuldkornspasta og bønner suppleret med grøntsager, frugt og har følt mig yderst mæt og tilfreds … her er hvordan jeg kan mærke det efter 3 måneder:

  1. Har tabt 6 kilo – er gået fra 97-98 kg ned til 91-92 kg. Er gået ned i buks størrelse og har overtaget de bukser og shorts som min 18 årige søn ikke gider.
  2. Har ikke tegn på den eksem som jeg altid havde på overlæben under mit skæg.
  3. Normalt er juli måned “døds” måneden for mig når det gælder høfeber –  har ingen tegn på høfeber endnu!
  4. Mit Astma er nærmest ikke eksisterende – har haft den bedste sommer i mit liv!
  5. Når jeg træner plejer jeg altid efter 20 – 25 minutter at få smerter i fødderne/underbenene – smerterne er væk! Den smerte ville også være der dagen efter og gjorde at jeg ofte tog en “hvile dag.”
  6. Har mere energi – sover mindre og har mere morgen tid sammen med min kone – nu starter vi dagen med smoothies inspireret af Mads Bo (http://www.madsbo.dk)
  7. Er mere aktiv – spiller bold og styrke træner meget mere med min drenge.
  8. Er gladere og har flere positive tanker.
  9. Er mindre bange for at jeg pludselig bliver alvorlig syg!

Skriv et svar